Servírujte dymové lahôdky z grilu

Dym je to, čo odlišuje normálnu kuchyňu od veľkej, skvelej chuti grilovania. Jednoduchým pridaním niektorých ochutených drievok alebo lupienkov do receptu, alebo dokonca údením lososa na drevenej doštičke sa vaše jedlo posunie na úplne novú úroveň chuti. Užite si všetky pôvaby dňa a dokonalej grilovačky v spoločnosti vašich blízkych.

Už vás omrzelo dookola grilovať burgre či zeleninu? Túžite po niečom lahodnom a nie príliš komplikovanom? Siahnite po zdravej rybe a naservírujte svojim blízkym skvelého lososa alebo pstruha. Vďaka údiacemu lopáriku z neho vytvoríte naozajstnú údenú lahôdku. Stačí, keď lopárik necháte nasiaknuť vodou a potom položíte jedlo priamo na neho a to celé na gril. Takto si môžete pripraviť aj skutočné delikatesy, ako je zaúdený camembert či mozzarella.

 

Doska, ktorá znamená chuť
Nie je v našom kraji zvykom ukladať rybu do grilu na doske. Ak však vezmete dosku Weber z cédrového dreva a namočíte ju na 30 minút do vody, máte pred sebou pekáč, ako žiadny iný. Grilovanie jemného plátku ryby na lopáriku z cédra zanechá po sebe chuť a vôňu, na ktorú len tak rýchlo nezabudnete. Vyberte si lopáriky z červeného cédra na údenie Weber, ktoré dodajú jedlu nádhernú údenú chuť a súčasne chránia krehké kúsky pred prilepením sa na rošt.

 

Vonný dym opantá vaše zmysly
Rozložte filety ryby na dosku, ochuťte soľou a citrónovým korením, prekryte plátkom masla a rezom citróna. Pridať môžete i tymian. Ešte len prikryjete veko a už cítite, ako sa povetrie plní silicami cédrového dreva.

Tlejúca doska naplnila celé útroby grilu horúcim dymom, ktorý pomaly ale isto preniká do rybích porcií. Prináša so sebou jedinečne lahodnú vôňu. To, či je ryba upečená, si skontrolujete jednoducho – ak zatlačíte prstom na sval a rozdelí sa na plátky, grilovanie je na konci. Neprepekajte ryby len preto, že vám chýba odhad. Prišli by ste o celú ich šťavnatosť a chuť. Ak si nie ste istí, siahnite radšej po chytrom zariadení – Weber Connect, ktoré vám odporučí správny postup pri grilovaní akéhokoľvek pokrmu a súčasne postráži aj dĺžku grilovania. Pripojenie pomocou Wi-Fi, notifikácie obrátenia a servírovania a odpočítavanie doby prípravy sú tajnými ingredienciami dokonale ugrilovaného jedla. Vďaka Weber Connect sa z každého grilu stane inteligentné zariadenie a z vás naozajstný gril majster.

 

Chutné prekvapenie
Výber tvrdého dreva a ovocných stromov nájdete v perfektne jemnej, ovocnej príchuti dymu pri grilovaní lososa, ale aj iných morských plodov. Makrely, krevety a ďalšie chutné prekvapenia na vás a vašich blízkych čakajú pri nasledujúcej grilovačke. Vyberte si Weber lupienky na údenie na morské plody a vychutnajte si delikátne chutné lahôdky priamo z grilu. Užite si všetky pôvaby dňa v podobe dokonalej grilovačky.

Zdroj: Silvia K.