Moja stará mama varila túto polievku vždy v zime. Úžasne vás zahreje a navyše posilní imunitu!
Na takýto typ počasia mám recept na polievku od starej mamy.
Po príchode domov vás zahreje a chutí vynikajúco.
Jeseň a zima sú obdobia, kedy veľa závisí od toho, čo jeme.
Niektoré zložky v našich jedlách môžu mať veľký vplyv na naše telo a účinne odvrátiť vyhliadky chorôb.
Preto sa oplatí používať osvedčené prostriedky a jedným z nich je cesnak.
Cesnak patrí do skupiny surovín, ktorých chuť buď milujeme alebo nenávidíme.
Preto k nemu často pristupujeme opatrne a snažíme sa ho pridať len pre chuť, akoby v úzadí iných korenín v pokrme.
Ale to nie je prípad našej cesnakovej polievky.
Cesnaku tu neuniknete, v našom prípade hrá hlavnú úlohu a je ho toľko, že by sa táto polievka mala vydávať na predpis.
Cesnak je predovšetkým prírodné antibiotikum.
Cesnakovú polievku si možno mnohí z nás spájajú s českými susedmi.
Tam patrí k tradičnej národnej kuchyni.
Niektorí, ktorí toto jedlo považujú skôr za stredoeurópske, by však mohli namietať.
Na prípravu zdravej polievky potrebujeme:
1 kg zemiakov
250 g slaniny
3 hlavy cesnaku
3 PL majoránu
3 PL rasce
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Do veľkého hrnca nalejeme vodu.
Pridáme soľ, rascu a hrniec preložíme na oheň.
Potom pridáme zemiaky, privedieme do varu a uvaríme al dente.
Slaninu nakrájame na hrubšie kocky a osmažíme na panvici.
Keď sú zemiaky takmer mäkké, odstavíme hrniec z ohňa.
Do hrnca pridáme majoránku, osmaženú slaninu spolu s odpáleným tukom.
Varíme ďalších 10-20 na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
Potom hrniec odstavíme z ohňa a necháme 20 minút vychladnúť.
Do hrnca pridáme majoránku, osmaženú slaninu spolu s odpáleným tukom.
Varíme ďalších 10-20 na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
Potom hrniec odstavíme z ohňa a necháme 20 minút vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: To je nápad.sk