Dokonalé! Grilované rebierka údené v grile

Grilované rebierka údené v grile

Veríme tomu, že na vašich grilovaných rebierkach si hostia pochutili, ale ak skúsite tento zlepšovák, olížu si všetky prsty a nedočkavo sa budú pozerať po ďalšom kúsku. Ich chuť totiž bude luxusná! Nový kotlový gril Weber Master-Touch Premium totiž dokáže teraz nielen grilovať a piecť, ale aj údiť!

Dobre ugrilované rebierka majú na povrchu korenistú kôrku a vnútri sú šťavnaté, mäso ide ľahko od kosti. Mnohí grilmajstri nakladajú rebierka do marinády, aby celé chutili dokonale a mäso bolo krehké. Pri dlhom grilovaní si s marinádou hlavu lámať nemusíte. Rebierka stačí poriadne nakoreniť, korenie bude mať dostatočne dlhý čas na to, aby prešlo všetkými vláknami a chuť nezostala iba na povrchu. Cestu mu uľahčíte aj tým, že najprv odstránite blanu zo spodnej časti rebierok. Pri izbovej teplote odležané rebierka potom utrite papierovou utierkou a smelo do nich doslova vmasírujte koreniacu zmes. Korením nešetrite, na mäse sa ho uchytí iba toľko, koľko ho dokáže prijať.

Rebierka ukladajte na rošt vždy kosťou nahor a už ich neobracajte. Grilovanie pri teplote okolo 150 °C trvá asi tri hodiny. Teplotu vám ustráži grilovacia sonda iGrill3, takže sa môžete pokojne venovať inej činnosti. Ugrilované rebierka nechajte ešte aspoň štvrť hodiny odpočívať pod alobalom. Zmäknú tak, že z nich efektne vytiahnete celé kosti.

Prečo na grile záleží?
S kotlovými grilmi Weber sa na celom svete griluje už viac ako 65 rokov a sú klasikou, po ktorej je čoraz väčší dopyt. Výnimočnú kvalitu, 10-ročnú záruku a skvelé vychytávky, ktoré z grilovania robia jedinečný zážitok, ocenia všetci milovníci grilovania. A tohtoročnú novinku budú zbožňovať ešte viac – je tu vylepšená – 3-v-1 – verzia legendárneho grilu: Weber Master-Touch Premium, ktorý dokáže grilovať, piecť a aktuálne aj údiť.

Dnes veľmi obľúbené pomalé pečenie Low & Slow či údenie je zaistené vďaka prstencu na brikety Char-Ringu s nerezovým difuzérom, ktorý drží palivo pekne pohromade a difuzér tlmí jeho žiar. Mäso tak možno pripravovať pri nízkej teplote, pomaly a dlho a zabezpečiť si unikátny gurmánsky zážitok – napríklad z trhaného bravčového, šťavnatého kuraťa či v ústach sa rozpadávajúcich, jednoducho dokonalých, rebierok.

Vylepšenia dostali aj prieduchy, ktoré sú teraz nastaviteľné v závislosti od použitej metódy grilovania. Masívny poklop dokonale udržiava vnútornú teplotu a po otvorení drží sám, takže máte voľné obe ruky. O držiaku na sondu iGrill ani nehovoríme, ten je samozrejmou súčasťou tohto dnes už legendárneho grilu, podobne ako rošt s odnímateľným stredom, ktorý môžete nahradiť napríklad panvicou, hrncom alebo iným doplnkom z množstva komponentov Gourmet BBQ Systému od firmy Weber a urobiť si aj polievku, pukance či vafle.

Ak chcete ikonu, vďaka ktorej budete mať v jednom grile ukrytú celú kuchyňu, siahnite po novom Weber Master-Touch Premium v prevedení 3v1 – pre perfektné grilovacie zážitky!

Tip Weber na dokonalosť: Po polhodine priložte na pahrebu čosi vyše hrste mokrej štiepky a druhú časť pred dokončením. Rebierka získajú voňavú údenú arómu.
Grilované rebierka údené v grile