Recept na šťavnatú CUKETU so syrom som si doniesla z dovolenky: Bez vyprážania a hotová za 15 minút – v lete ju robím aj každý deň!

Pripravte si doma originálny recept na zapekanú cuketu plnenú syrovo-zeleninovou zmesou a s jednou netradičnou surovinou.
Prípravu hravo zvládne každý aj úplný začiatočník a chutná večera je razom na stole.
Kreatívny recept na šťavnaté zapekané cuketové loďky z youtube kanála Perfekte Rezepte.

 

Potrebujeme:

3 cukety
olivový olej
soľ
mleté papriku
sušený cesnak
sušený kôpor
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
250 g šampiňónov
200 g konzervovaného ananásu
200 g syra
50 g parmezánu

Foto: tjn

Postup:

Cuketu prekrojíme na polovicu.
Na vrchu pomocou škrabky vyrežeme pásik šupky.
Lyžicou vydlabeme jadro.

Do cuketových lodiek nalejeme olivový olej.
Potom pridáme soľ, mletú papriku, sušený cesnak a sušený kôpor.
Zmes rozotrieme po celej vnútornej ploche cukety.
Cuketové loďky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme 15 minút.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na väčšie kocky.
Do panvice nalejeme rastlinný olej.
Potom do rozohriateho oleja vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme 2-3 minúty.
Strúčiky cesnaku nadrobno nasekáme.
Nasekaný cesnak pridáme do panvice a zamiešame.
Šampiňóny nakrájame na kocky.
Pridáme do panvice, premiešame a smažíme 2-3 minúty.
Dužinu z cukety nakrájame na kocky.
Pridáme do panvice, zamiešame a opekáme 2-3 minúty.
Zmes ochutíme soľou, mletou paprikou, mletým cesnakom, premiešame a smažíme 1-2 minúty.
Osmaženú zmes preložíme do hlbokej misky.
Pridáme na malé kocky nakrájaný konzervovaný ananás.
Nakoniec pridáme na jemno nastrúhaný syr a všetko spolu dobre zmiešame.