Hitom tohtoročnej zimy je horúci cider

Sezóna vianočných trhov a stretnutí s priateľmi pri pohári punču je v plnom prúde, a vy už máte iste ponuku horúcich nápojov v stánkoch so sviatočnými špecialitami podrobne zmapovanú. Čo tak vymeniť klasický punč za niečo iné príjemne hrejivé? Za nápoj, ktorý tradične zahreje zvnútra a zároveň je netradičný a trendy? Vyskúšajte niektorý z horúcich miešaných drinkov so ciderom Strongbow! Značka ich túto zimu prináša na obohatenie nápojového lístka vo vybraných prevádzkach, na vianočných trhoch či v zimných strediskách. S našimi receptami ich jednoduchú prípravu môžete vyskúšať dokonca aj v pohodlí domova.

 Cider Strongbow si za necelé dva roky po uvedení na trh našiel cestu k chuťovým pohárikom slovenských konzumentov, a v súčasnosti dosahuje približne 85 %-ný podiel na trhu ciderov u nás. „Tento úspech, rovnako ako tohtoročná novinka Strongbow Dark Fruit, ktorý sa zo všetkých krajín najlepšie predáva práve na Slovensku, nás presvedčil, že Slováci milujú cider aj inovácie. Preto sme sa pre túto zimu rozhodli priniesť niečo inovatívne pre segment Food aj Horeca“, hovorí Peter Nikodém, brand manager značky Strongbow v spoločnosti HEINEKEN Slovensko a dodáva: „V maloobchodných predajniach si konzumenti môžu vybrať limitovanú zimnú edíciu Strongbow Winter Spice – cider s chuťou vianočných korenín, ktorý chutí výborne na ľade aj horúci v šálke.  Pre Horeca prevádzky sme pripravili sériu miešaných nápojov s horúcim Strongbow Gold Apple, Red Berries a Dark Fruit.“ Originálne miešané drinky s receptúrou pripravenou exkluzívne pre značku Strongbow sú k dispozícii vo vybraných Horeca prevádzkach ako netradičná alternatíva hrejivých alkoholických nápojov počas zimných mesiacov.

Ako na to?

Príprava miešaých nápojov so Strongbow je jednoduchá, a zvládne ich aj menej skúsený barman či dokonca amatér v pohodlí domova. Základom je vždy jedna z chuťových variácií cideru Strongbow, doplnená o tvrdý alkohol z bežnej ponuky, a kombinácia sa dochutí citrónovou šťavou a medom alebo ochuteným sirupom. Ingrediencie sa v bare zmiešajú v džezve a nápoj sa zohreje naparovacou tryskou, doma stačí zložky zmiešať v menšom hrnci a zohriať, nie prevariť. Ideálne je podávanie v sklenej šálke určenej na horúce nápoje v objeme 470 – 500 ml, ktorú je vhodné vopred nahriať, aby sa predišlo rýchlemu schladeniu nápoja. Pred samotnou prípravou si pripravte dekoráciu podľa receptu, ktorá umocní celkový dojem a arómu nápoja. Dôležité je nápoj podávať vždy horúci a najmä s úsmevom pre svojich hostí.

 

RECEPTY

STRONG PIRATE – Strongbow Gold Apple a rumstrongbow-strongpirate

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml rumu. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, 0,33 l cideru Strongbow Gold Apple a 10 ml medu.
  2. Jemne premiešame celý nápoj lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme plátkom citróna a tromi plátkami čerstvého jablka nastoknutými na špajdli. Vianočnú arómu nápoja umocníte pridaním tyčinky celej škorice.

 

 

PEARL LOVE – Strongbow Gold Apple a hruškovicastrongbow-pearlove

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml hruškovice. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, 0,33 l cideru Strongbow Gold Apple, 10 ml medu a 10 ml vanilkového sirupu.
  2. Jemne premiešame celý nápoj lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme plátkom citróna a plátkom čerstvej hrušky jemne posypanej škoricou a podávame.

 

SWEET GRENADE – Strongbow Red Berries a Fernet Citrusstrongbow-sweetgrenade

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml Fernetu Citrus. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, 0,33 l cideru Strongbow Red Berries a 10 ml sirupu grenadína.
  2. Jemne premiešame celý nápoj lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme plátkom citróna a vetvičkou rozmarínu a podávame.

 

VANILLA inCIDER – Strongbow Red Berries a Metaxastrongbow-vanillaincider

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml Metaxy. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, 0,33l cideru Strongbow Red Berries a 10 ml vanilkového sirupu.
  2. Jemne premiešame lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme hrubším plátkom pomaranča a vetvičkou mäty a podávame.

 

GIN IN FOREST – Strongbow Dark Fruit a ginstrongbow-gininforest

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml ginu. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, pridáme 0,33 l cideru Strongbow Dark Fruit a 10 ml malinového sirupu.
  2. Jemne premiešame lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme plátkom čerstvého jablka a vetvičkou mäty a podávame.

 

DARK HERBS – Strongbow Dark Fruit a Becherovkastrongbow-darkherbs

  1. Do džezvy alebo hrnca s objemom 1 l nalejeme 40 ml Becherovky. Pridáme čerstvú šťavu z mesiačika citróna, 0,33l cideru Strongbow Dark Fruit a 10 ml levanduľového sirupu.
  2. Jemne premiešame lyžicou a zohrejeme naparovacou tryskou alebo v hrnci na platni.
  3. Po zohriatí nápoj prelejeme do servírovacieho pohára, pohár dodekorujeme mesiačikom čerstvého pomaranča a vetvičkou levandule.