Milujete homáre? Stačí zájsť si do Bratislavy!

Bratislava je jediným hlavným mestom na svete, ktoré leží na hranici troch štátov: Slovenska, Rakúska a Maďarska a práve vďaka svojej histórii a jedinečnej gastronómii s ponukou týchto troch kuchýň je právom označovaná aj ako mesto gurmánov.

V Bratislave stojí za to navštíviť napríklad Bratislavský hrad, vojenský pamätník Slavín, ktorý je najväčším vojenským pamätníkom v strednej Európe a je jednou z dominánt mesta, ďalej hrad Devín, ktorý se nachádza na sútoku dvoch riek Dunaj a Morava, vyhliadkovú vež UFO vo výške 95 metrov, odkiaľ je krásny výhľad na celú Bratislavu, alebo secesný Kostol sv. Alžbety, ktorý je charakteristický svojou modrou farbou a mozaikou.

V prípade, že se ubytujete v Grand hoteli River Park, odkiaľ je úžasný výhľad na Dunaj, čaká vás aj exkluzívny gastronomický zážitok, ktorý pre Vás s láskou pripraví šéfkuchár Jaroslav Žídek. V tejto dobe tu majú dni s najstaršou delikatesou sveta – homárom.

Kanadského homára vám v reštaurácii Riverbank pripravia uvareného a následne prehriateho v kaviárovom masle so zeleninou a omáčkou pripravovanou zo schránok a hláv homárov. Takto pripravovaný je považovaný za skutočnú delikatesu, čo ste už pri cestovaní po celom svete určite spoznali aj sami.

Text k foto:

Sezónu homárov si môžete vychutnať v reštaurácii Riverbank, kde ich pripravuje jej hviezdny šéfkuchár – Jaroslav Žídek.