NOČNÝ MEDOKVAS POTEŠÍ RODINY S DEŤMI AJ FANÚŠIKOV MEDOVÝCH NÁPOJOV

Počas najbližšieho víkendu sa v Smoleniciach pri Trnave uskutoční festival medoviny a medových nápojov s názvom Nočný Medokvas. Obľúbené rodinné podujatie sa už tradične bude konať v tajomne nesvietenom areáli medovinárstva Včelovina.  

 

Smolenický festival medových nápojov sa prvýkrát konal ešte v roku 2015, odvtedy ho majitelia medovinárstva Včelovina organizujú pravidelne trikrát do roka.

„Nočný Medokvas je unikátny svojou tajomnou atmosférou. Pripravujeme špeciálne nasvietenú včelársku záhradu plnú farebných efektov. Tešiť sa môžete aj na kulinárske a včelárske špeciality. Počas už chladnejšieho jesenného večera tiež isto dobre padne pohárik horúcej medoviny, limonády, či medového burčiaku ,“ pozýva Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva Včelovina a organizátor podujatia.

Nočný Medokvas odštartuje v sobotu 14. októbra o 17.00 h. a návštevníci si jeho jedinečnú atmosféru môžu užiť až do 22.00 h.

Súčasťou festivalu budú aj prehliadky  výroby medoviny. Pre deti si organizátori vo včelárskej záhrade pripravili zábavné detské hry i maľovanie na tvár. Okrem rozsiahleho vonkajšieho areálu budú mať hostia prístup aj do Medovej kaviarne a podnikovej predajne, kde si budú môcť zakúpiť lokálne výrobky z medu.

Včelárska záhrada sa okrem rôznych sprievodných akcií rozrastie o stánky s občerstvením, v ktorých nájdete rôzne dobroty, ako napríklad  šťavnaté burgre,  parené buchty, halušky, remeselnú pizzu, hot-dogy, nadýchané wafle, domáce hranolky alebo vegetariánske tacos,“ dopĺňa Klára Kudláčová z medovinárstva Včelovina.

Vstupenky na festival sú v predpredaji online – 5 € pre dospelých a 1 € pre deti od 6 do 18 rokov. Deti do 6 rokov majú vstup zdarma. Bude možné ich zakúpiť aj pri vstupe na podujatie (7 € dospelý a 1 € pre deti). Vstupné zahŕňa kupón na nákup fliaš v medovinárstve v hodnote 2 € a sklený pohár v hodnote 2,9 €.

Vstupenky a ďalšie informácie k podujatiu nájdete tu: https://www.vcelovina.sk/novinky/nocny-medokvas-sobota-14-oktobra-17-22h/

Zdroj: Regiontrnava.sk
Foto: Včelovina