Výrazná horkosť, ktorá je dokonale prepojená s plnou sladovou chuťou. To je výsledok práce sládkov z Kráľovského pivovaru, ktorí opäť navarili jedinečné pivo na jesenné dni. Vo Svätomartinskom špeciáli 13° si vychutnáte to najlepšie, čo priniesla tohtoročná úroda českého chmeľu.
Záver jesene sa od nepamäti spája s odpočinkom po celoročnej práci. Bol to čas, kedy už bola úroda pod strechou, a keď sa pred pôstom naši predkovia odmeňovali svätomartinským hodovaním. Pri ňom nesmelo chýbať ani výnimočné pivo vyrobené z prvej úrody ručne česaného chmeľu. Také pivo už dlhé roky varia aj sládkovia z Kráľovského pivovaru a nazvali ho podľa novembrového sviatku Sv. Martina. Svätomartinský špeciál 13° sa varí iba raz za rok a v pivniciach dozrieva spolu päť týždňov.
Svätomartinský špeciál 13° uvarili krušovickí sládkovia krátko po tohtoročnom zbere chmeľu. Práve čerstvý chmeľ, výnimočný Žatecký poloraný červenák, a špeciálna technológia chmelenia za studena robia toto pivo každoročne výnimočným. Svätomartinský špeciál 13° sa vyznačuje neopakovateľnou chmeľovou vôňou a výraznou, príjemnou horkosťou. Pivárov osloví aj plnou sladovou chuťou a jantárovou farbou, ktorú získava vďaka tradičnému zreniu v ležiackych pivniciach krušovického pivovaru počas piatich týždňov. Svätomartinský špeciál 13° bude dostupný v limitovanej edícii na výčapoch vo vybraných puboch na celom Slovensku od začiatku novembra až do vypredania zásob. Zoznam prevádzok, kde si možete vychutnať Svätomartinský špeciál 13° nájdete na www.krusovice.sk.
„Na svoju tradíciu sezónnych špeciálov sú krušovickí sládkovia mimoriadne pyšní. Svätomartinský špeciál 13° je už roky obľúbený medzi pivármi aj na Slovensku, a aj túto jeseň im odhalí kvalitu úrody toho najlepšieho českého chmeľu – Žateckého poloraného červeňáku. Unikátna technológia studeného chmelenia a dlhý čas zrenia robia Svätomartinský špeciál skutočne kráľovským,“ hovorí Naďa Kasalová, brand manažérka značky Krušovice a dodáva, „Tešíme sa, že môžeme každoročne odmeniť našich zákazníkov zaujímavými špeciálmi, priniesť tak do portfólia varietu a zaujať potenciálnych fanúšikov tohto kráľovského piva.“
Technológia studeného chmelenia sa pri výrobe piva využíva už takmer dvesto rokov. V počiatkoch pomáhala udržať pivo dlhšie čerstvé, čo využívalo najmä britské námorníctvo pri doprave piva do kolónií. Okrem lepších konzervačných vlastností sa týmto spôsobom z čerstvého chmeľu do piva dostáva výrazne viac vôní, čím Svätomartinský špeciál získava ešte plnší, intenzívnejší chmeľový charakter.